‘Geluk als hoofdgerecht’ is een heerlijk feelgoodverhaal vol levensechte gebeurtenissen en herkenbare situaties!
Dank Zomer & Keuning voor het recensie exemplaar!
Het verhaal
Nova gaat aan de slag als de nieuwe hoofd bediening bij ‘Bosrestaurant Oranjebloesem’.
Als alleenstaande moeder is het niet altijd even makkelijk maar ze voelt zich op haar nieuwe werkplek vanaf het eerste moment helemaal thuis. Ook zoontje Joey wordt met open armen ontvangen.
Wanneer Nova en Joey boswachter Matthijs ontmoeten voelen ze een vorm van veiligheid die ze lang niet ervaren hebben. Dit lijkt wederzijds maar toch houdt Matthijs steeds afstand... Weet Nova de muur bij hem te doorbreken?
Is het een aanrader?
‘Geluk als hoofdgerecht’ is het tweede deel in de ‘Bosrestaurant Oranjebloesem’ serie. De cover en titel sluiten perfect aan bij het eerste deel en is een duidelijk herkenningspunt voor de serie. Door de bekende vlotte schrijfstijl zit je meteen helemaal in het verhaal, je keert terug naar het bruisende Bosrestaurant. De verhaallijnen rondom het restaurant lopen door en vormen dus de rode draad door het geheel, het perspectief is anders. Hoofd bediening Nova en boswachter Matthijs vormen de “vertellers”. Zij zorgen voor nieuwe verhaallijnen waardoor het geen moment saai wordt. Je sluit beiden al snel in je hart omdat ze levensecht aanvoelen en voor alledaagse problemen/situaties komen te staan. Waar je de uitkomst al van ver aan ziet komen, want feelgood, is de weg ernaar toe eentje met wendingen. Verschillende onverwachte gebeurtenissen overvallen je, deze maken het verhaal sterker en zijn ontzettend goed op papier gezet.
Bij dit alles worden Nova en Matthijs ondersteund door de collega’s van Oranjebloesem die een (tweede) familie voor hen vormen en dat is voelbaar, wauw wat een warme groep mensen is dat! Alleen daar kun je al enorm van genieten!
Wanneer je denkt dat het verhaal afgelopen is, wordt er een cliffhanger gedropt waarna je met “een mond vol tanden” het boek dichtslaat...Ik was in ieder geval blij dat ik meteen deel 3 open kon slaan!
Het verhaal
Is het een aanrader?