Emma Anna heeft met ‘In het ondiepe’ een fantastische, gevoelige, aangrijpende en spicy roman geschreven die je simpelweg in één keer uit wilt lezen!

wat Maaike leest 13 januari 2026
Het verhaal
Cleo was lange tijd dé outsider maar besloot op enig moment: het is genoeg! Ze werkt dan ook hard aan zichzelf met maar één doel: tevreden worden met de persoon die ze is.
Voor het vrijgezellenfeest van haar zus gaan ze discozwemmen, Cleo zoekt in alle drukte even de rust op en onverwacht vindt er een spannende ontmoeting plaats met een mysterieuze man.
Een erotische ontmoeting waarbij ze een kant van zichzelf ontdekt die ze niet voor mogelijk had gehouden…
Remi, de man in kwestie, kan zichzelf wel voor zijn hoofd slaan: hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren?
Wanneer ze elkaar later bij de kleedhokjes tegenkomen, komt Cleo er al snel achter dat de man niet zo mysterieus is als gedacht. Het is namelijk een oude bekende. Bij Remi gaat echter geen lampje branden...

Die ene ontmoeting zorgt ervoor dat ze beiden aan niets anders meer kunnen denken... Kunnen ze de wederzijdse aantrekkingskracht weerstaan of is het onmogelijk deze te negeren?

Is het een aanrader?
‘In het ondiepe’ is het nieuwste boek van auteur Emma Anna en wat voor een…! Het begint al bij de prachtige cover die echt in het oog springt en de proloog: wauw, de aandacht is meteen voor 200% aanwezig!
Vanaf de eerste bladzijde word je door de levendige en verbeeldende schrijfstijl meegenomen in een uniek, emotioneel, erotisch maar bovenal liefdevol verhaal van de 23-jarige Cleo en 38-jarige Remi.
Je volgt het verhaal vanuit het dubbel perspectief van deze hoofdpersonages, hierdoor worden de passages naar een hoger niveau getild omdat persoonlijke uitdagingen, keuzes, gedachten en groei van zowel Cleo als Remi natuurgetrouw binnenkomen. Poehh, wat krijgen ze veel op hun bordje, maar wat blijven ze ontzettend sterk en ten alle tijden respectvol naar elkaar!
Emma Anna weet met de verhaallijnen wederom verschillende taboes, zoals age gap, te doorbreken en de daarbij behorende vooroordelen en gevoelens perfect op papier te zetten. Ze vult deze daarnaast aan met spicy scènes die de “relatie” symboliseren. Ze neemt hier goed de tijd voor, het tempo is dan ook niet al te hoog. In dit geval draagt het in positieve zin bij aan de intensiteit van het verhaal. Enkel de weg richting het plot ging mij ietwat snel en had voor mij een aantal hoofdstukken langer gemogen. Desalniettemin kan ik maar een conclusie trekken:

Emma Anna heeft met ‘In het ondiepe’ een fantastische, gevoelige, aangrijpende en spicy roman geschreven die je simpelweg in één keer uit wilt lezen.

Meer recensies van wat Maaike leest