Voor rasechte muziekliefhebbers is ‘Bitterzoet’ een must read
Het verhaal
Percy Marks ontmoet tijdens een avondje uit medestudent Joe, Joey, Marrow. Haar kijk op muziek weet Joe wel te waarderen. Beiden analyseren ze liedjes van begin tot eind, tot frustratie van anderen aan toe. Joe schrijft zelf muziek en vraagt Percy om naar zijn liedjes te kijken en hem te helpen deze naar een hoger niveau te tillen. Langzaamaan merken ze dat ze zowel het beste als het slechtste in elkaar naar boven halen… Weten ze een manier te vinden om een toekomst ‘samen’ te laten slagen of is het verloren energie?
Is het een aanrader?
De cover van ‘Bitterzoet’ springt meteen in het oog en is absoluut passend. Het boek is de eerste roman van Holly Brickley. Deze auteur heeft een toegankelijke, verbeeldende schrijfstijl. Hoofdpersonages Percy en Joe gaan door een proces van aantrekken en afstoten waarbij hun onzekerheden en uitdagingen goed in beeld zijn gebracht. Ze maken beiden dan ook een grote ontwikkeling door en hun gezamenlijke passie voor muziek is bewonderenswaardig.
De rode draad is muziek en liefde. De combinatie van deze factoren werkt vaak goed maar waren voor mij in dit verhaal niet geheel in balans. De muziek en de bijbehorende gegeven achtergrondinformatie namen de overhand waardoor ik het overzicht vaak verloor. Alhoewel de insteek vernieuwend en origineel is, kwam ik er jammer genoeg niet helemaal lekker in en heeft het boek mij niet dat gevoel gebracht dat ik had gehoopt en verwacht.
Voor rasechte muziekliefhebbers is ‘Bitterzoet’ een must read waarbij je urenlang kunt genieten van muziek in alle mogelijke vormen.
2,5 hartje!
Is het een aanrader?