'Het beste bod' is een interessant, psychologisch verhaal waarin een origineel en actueel maatschappelijk thema centraal staat.
'Het beste bod' is het eerste boek dat ik las samen met de 'World of thrillers boekenclub'.
HarperCollins, dank voor het aangeboden exemplaar!
Het verhaal
Margo heeft na elf mislukte biedingen schoon genoeg van de gekte op de huizenmarkt. Het perfecte droomhuis vinden voor haar toekomstige gezin dreigt te falen. Tot hun makelaar via via hoort dat een huis, dat aan al hun verwachtingen voldoet, binnenkort in de verkoop komt.
Margo besluit alles op alles te zetten om dit pareltje te bemachtigen… Lukt het haar om haar droomleven werkelijkheid te laten worden?
Is het een aanrader?
‘Het beste bod’ is de debuut thriller van auteur Marisa Kashino, de verfilming ervan is in aantocht.
De cover is mooi en opvallend van kleur met een illustratie die past bij de titel. Hij heeft ook iets indringends wat herkenbaar is voor het thriller genre.
Kashino heeft een vlotte, toegankelijke schrijfstijl. Het eerste hoofdstuk zorgt meteen voor een groeiende nieuwsgierigheid, geeft een beeld van de situatie van hoofdpersonages Margo en Ian en eindigt met een zekere spanning. Wat volgt is Margo's zoektocht naar manieren om haar droomhuis te bemachtigen, eentje die steeds obsessiever wordt. Ze maakt keuzes die voor mij onbegrijpelijk zijn maar wel perfect het psychologische verhaal vertellen die de auteur voor ogen heeft. Deze verhaallijn heeft dan ook de overhand aangevuld met korte passages over haar jeugd, haar huwelijk met Ian en haar werk. Hierdoor kun je de reden van haar acties wel invullen maar wat mij betreft had dit explicieter, bijvoorbeeld in de vorm van een vastgesteld trauma of ziektebeeld, aan bod mogen komen.
De hoofdstukken lezen snel weg, de echte spanning van een thriller ontbreekt echter in het merendeel van het boek. Pas richting het plot is de echte spanning voelbaar. Deze wordt vervolgens steeds verder opgevoerd, Margo heeft daarvoor een waterdicht plan in werking gezet die ze ook nog eens moeiteloos uitvoert. Een duidelijk teken dat Margo alleen het doel voor ogen houdt en geen enkele grens heeft. Het einde is dan ook verrassend en sterk op papier gezet!
3,5 ster
HarperCollins, dank voor het aangeboden exemplaar!
Het verhaal
Is het een aanrader?