Foodie
Isabella is tekstschrijver die haar passie met en rond koken probeert te combineren. Ze weet heel goed wat ze wil, toch is niet t iedereen er van overtuigd. Haar huidige werkgever ontslaat haar en wat nu? Haar huisgenoot komt met een onverwacht voorstel. Een kookboek schrijven met en voor een beroemdheid. Het aanbod heeft voordelen; geld, erkenning in de wereld en haar eerste realisatie. Toch zijn er ook veel minpunten: de ster allures van Molly tolereren, welke richting gaan de recepten uit en geen vernoeming als co-auteur…
Kan deze opdracht een succes worden, kan ze zichzelf blijven en creatief omgaan met recepten en opzet boek?
Dit verhaal draaide voor mij vooral rond uitersten. Hoe verschillende werelden iets met elkaar gemeen hebben en toch zo anders worden ingezet, gebruikt en opgenomen. Hoe vooroordelen een leven kunnen bepalen. Dat “in de spotlights staan “ een vertekend beeld kunnen geven en soms ook echt kunnen teleurstellen.
En vooral hoe rekbaar ben je als mens?
Adam Roberts schrijft hier een verhaal rond koken, boeken en mensen. Er is zeer veel naslagwerk gebeurd rond food & het netflix wereldje. Dat steeds met een bepaalde schrijfstijl benadering waar iedereen wel zijn gading in kan vinden. Er is diepgang, dat soms in laagjes is opgebouwd, er is humor van grappig tot ludiek, spanning en drama is aanwezig en durft zelf eens te exploderen en als laatste heb je de liefde in de vorm van vriendschappen en de romantiek.
Het is vlot geschreven in een hedendaagse stijl & setting, dat erg fijn leest en tijd geeft om eens weg te leggen en zelf te gaan koken.
Want dat krijg je gangs het verhaal door wel mee: zin om te koken, te eten & te drinken.
Super leuk is dat de vernoemde kookboeken echt bestaan en ontdekkings pareltjes zijn om zelf eens uit te proberen en te hebben in je boekenkast.
4 sterren
@missp_her_books_read
En vooral hoe rekbaar ben je als mens?
4 sterren
@missp_her_books_read