Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

gespleten adem

PoppyJules 08 december 2025
Gespleten adem start heel sterk met een beklemmende, vurige, emotionele droom van Elena, het hoofdpersonage. Daarna wordt het wat minder en krijg je het gevoel dat je een tienerfilm, alle clichés inbegrepen, aan het bekijken bent. Eenmaal in de fantasy wereld wordt het een stuk beter. Je ziet de wereld waarin Elena terecht komt voor je zonder de ellenlange beschrijvingen die je dikwijls in fantasy romans tegenkomt. De roman is erg vlot geschreven, je krijgt actie na actie. Het is soms wel erg bloederig en wreed. Er zijn momenten waarbij je je afvraagt of dit het goede is. Ook de seksscènes vond ik wat expliciet. Je voelt wel dat dit een debuutroman is en dat deze schrijfster nog moet groeien maar je ziet haar groeien naarmate de roman vordert. De manier waarop de roman eindigt doet mij vermoeden dat er een tweede deel komt. Ondanks het teleurstellende begin van dit boek ga ik het volgende deel zeker lezen want ik wil weten waar Elena heen gaat.
Ik geef dit boek 3 sterren, dit heeft vooral te maken met het teleurstellende eerste deel.

Meer recensies van PoppyJules

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.