Wat als alles wat je wilt alleen maar normaal zijn is
Witheet is de titel van het eerste boek van de dark elements serie van Jennifer L. Armentrout. Het verhaal gaat over de zeventienjarige Layla die bij de wachters woont. Layla wil het liefst gewoon normaal zijn, maar als half demon en half wachter wordt ze niet helemaal door de rest geaccepteerd. Behalve door Zayne, de zoon van de leider van de clan en haar beste vriend waar ze stiekem verliefd op is. Maar dan ontmoet ze Roth en komt haar hele wereld op zijn kop te staan. Want wie kan ze nog vertrouwen?
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster die vooral bekend is van haar young adult series zoals ‘Lux’ en ‘Ga voor mij’. Ze schrijf vooral over hedendaagse romantiek, paranormale en science fiction. Sommige van haar werken staan op de bestsellers lijst van de New York Times.
Witheet is een heerlijk boek dat je het liefst in een ruk uit wilt lezen. Vanaf het moment dat ik het open sloeg heb ik het eigenlijk niet meer weg willen leggen. Dat komt vooral door de vlotte schrijfstijl maar ook doordat er steeds weer iets nieuws gebeurt waarvan je wilt weten hoe het verder gaat. De personages zijn goed uitgewerkt en je kunt ze helemaal in ze verdiepen. Het is een spannend verhaal met af en toe vooral ook een vleugje humor.