Advertentie

Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier zoon is ontvoerd en als Rachel niet doet wat haar wordt gezegd, zullen beide kinderen sterven.
Rachel maakt nu deel uit van de Ketting, een oneindig en ingenieus plan dat ouders verandert in criminelen – en iemand heel rijk maakt. De regels zijn eenvoudig, de morele keuzes onmogelijk: vind snel geld, zoek een eigen slachtoffer en bega een vreselijke daad waarvan je 24 uur geleden nog dacht dat je er nooit toe in staat zou zijn.
De genieën achter de Ketting weten dat ouders alles voor hun kinderen overhebben. Wat ze niet weten is dat zelfs de sterkste ketting maar zoveel druk kan verdragen... tot hij breekt.

Dit angstaanjagende verhaal wil je in een keer uitlezen.
Wat doe je als er eisen aan je gesteld worden als je kind wordt ontvoerd om haar levend terug te krijgen? Een ketting waarin je de rest van je leven vastzit. Het verhaal is razend spannend en origineel. Wie kent ze nog? De ouderwetse kettingbrieven met opdrachten die je door moet sturen naar een paar van je vrienden. De hoofdpersonen leer je heel snel en goed kennen en het verhaal trekt als een razend spannende film in hoog tempo aan je voorbij. Hoever ga jij uit liefde voor je kind? Een boek wat nog een poosje in je hoofd blijft zitten als je het al uit hebt. Vijf sterren omdat het goed uitgedacht is en tijdloos!

Reacties op: De ketting

465
De ketting - Adrian McKinty
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker