Het verlaten huis.

Rachel van der Lee Rachel van der Lee
26 mrt 2025

Londen, 2016. Na een groot verlies proberen Zoë en Win hun leven weer op te pakken. Ze storten zich op het opknappen van het huis dat ze net gekocht hebben, een huis dat in 1936 gebouwd is maar waar nooit iemand heeft gewoond.

Dan vindt Zoë een koffer, met daarin een agenda uit 1936, van ene Libby. De geschiedenis van het huis intrigeert Zoë, en ze hoopt dat ze met de gegevens uit de agenda kan achterhalen wie Libby was en waarom ze nooit in het huis is gaan wonen dat wel voor haar bedoeld was.
Maar als Zoë ziet wat er nog meer in de koffer verborgen ligt, breekt haar hart opnieuw…

Mijn mening: Twee verhalen naast elkaar in een tijdlijn van tachtig jaar verschil. Je leeft erg met de hoofdpersonages mee die te maken krijgen met verlies en relatieproblemen. Hier en daar duurde het iets te lang allemaal doordat er best wat herhaald wordt, maar toch wil je weten hoe het met deze vrouwen afloopt. Echter de rouwprocessen zijn wel heel goed geschreven. Nieuwsgierig geworden naar het andere boek van deze schrijfster.

Meer recensies van Rachel van der Lee