Advertentie

Het boek gaat over drie vrouwen die elk vastzitten in een desastreus huwelijk. Ingrid gaf haar veelbelovende carrière als journaliste op toen haar man hoofdredacteur werd bij diezelfde krant. Ze ontdekt dat hij vreemdgaat met een collega.
Birgitta staat voor de klas, ze slaat doktersafspraken af omdat haar man haar mishandeld en zij de blauwe plekken niet wil laten zien.
De Russische Victoria ontmoette haar man online en emigreerde. Haar man blijkt echter niet zo zorgzaam als hij zich voorgedaan had.

Als je bekend bent met het werk van deze schrijfster is dit dunne boekje, toch wel even schrikken. Met de schrijfstijl is absoluut niets mis. Ook niet met de spanning die opgebouwd wordt. In de korte hoofdstukken ervaar je de uitzichtloosheid waarin deze drie vrouwen zich bevinden. Ieder op hun eigen manier.
Echter leer je de personages zelf niet heel goed kennen. Er worden wel wat plaatsnamen en straten genoemd maar die spreken niet tot de verbeelding. Doordat het boek kort en bondig is geschreven schiet het zijn doel voorbij en is zo niet passend bij deze auteur.

Je leest het boek in minder dan twee uur uit en je blijft een beetje achter met een gevoel van een samenvatting te hebben gelezen van een veel spannender verhaal.
In al haar andere werken zijn de personages in elk geval zodanig uitgewerkt dat ze tot leven komen. In deze bleef het een wat oppervlakkig geheel. Het bevatte wel thrillerelementen omdat je voelt dat de vrouwen een plan gemaakt hebben een einde te maken aan hun uitzichtloze situatie.
Jammer, omdat ze het wel degelijk goed kan. Een tikje teleurstellend deze novelle.

Reacties op: vrouwen zonder genade

215
Vrouwen zonder genade - Camilla Läckberg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker