Atmosphere

Ramonaleest 30 september 2025
Een verhaal waar ik de eerste hoofdstukken moeite mee had. Het kreeg me niet te pakken. Ergens miste ik de vaart in het verhaal en vond ik het teveel gaan over het werk van de hoofdpersonages. Ik snap dat je dat ook nodig hebt om een beeld te krijgen van het hoe en wat. Het maakte het voor mij alleen in het begin minder aantrekkelijk.Maar door alle lovende berichten over dit boek toch doorgezet. En daar ben ik dankbaar voor.

Een verhaal dat zich kenmerkt door liefde. Een liefde die niet toegestaan wordt en de liefde tussen tante en nichtje. En beide weet de auteur met zoveel verve neer te zetten dat het me heeft weten te raken. Ze weet een emotie met zoveel kleur op papier te krijgen dat ik hem bij vlagen ook voelde. En soms bemerkte ik pas tussen de regels door welke emotie eraan vast zat.

De relatie tussen Joan en haar nichtje Frances wordt mooi neergezet. Ook alles wat er bij komt kijken voor Joan als tante, waar je toch je afstand moet behouden want je bent niet de verzorger. De pijn die Joan voelt die voel je als lezer ook.

De liefde die ontwaakt tijdens haar opleiding voor NASA komt langzaam op gang. Maar wanneer het er is en het geheim moet blijven maken ze samen mooie momenten mee en wij als lezer ook.

De groei en herkenning van beide liefdesrelaties wordt zo mooi en betekenisvol aan ons gegeven dat het boek je weet te raken.

Meer recensies van Ramonaleest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!