Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De vlucht van de Cloudsurfers

Ramonaleest 03 november 2023
In dit eerste deel van deze nieuwe kinderboeken serie maken we kennis met de tweeling Storm en Bliksem. Zij leven samen met hun vader, die zich urenlang op zijn kantoor aan huis kan verstoppen om daar te werken aan het ontwikkelen van games. De moeder van de jongens is zeven jaar geleden verdwenen. Niemand weet waar ze heen is. Zowel de jongens als vader hebben er moeite mee dat ze geen deel meer uitmaakt van het gezinsleven.

Voor hun twaalfde verjaardag mogen de jongens een game die hun vader heeft gemaakt uitproberen. Deze game wordt gespeeld door middel van een VR-bril. Ze kunnen hiermee blijkt niet alleen gamen maar ook naar een andere wereld reizen, namelijk de wereld boven de wolken. Tijdens hun avontuur in deze nieuwe wereld belanden ze in aan het begin van een oorlog tussen licht en donker. De tweeling moet er alles aan doen om een kostbare kristal te beschermen.

Bliksem kan het amper bevatten. Een avontuur. Hij heeft al talloze avonturen opgeschreven en in zijn dromen heeft hij al een hoop spannende dingen beleefd. Maar dat hij ooit in het echt een avontuur zou beleven, dat had hij niet verwacht.

Wat ons het eerste opvalt aan dit boek is de mooie uitgewerkte cover. Wanneer je het boek gelezen hebt en er nog eens naar kijkt weet je dat je een scene uit het verhaal getekend voor je ziet. Met mooie details is deze weergegeven. Het verhaal bestaat uit duidelijk aangegeven hoofdstukken. De hoofdstukken zijn van een fijn formaat en door de spanning die Reefs met zijn woorden weet neer te zetten ga je als een wervelwind door het verhaal heen. We krijgen het verhaal verteld door de ogen van Storm en Bliksem, dit is goed aangegeven aan het begin van het verhaal. Ieder personage heeft een eigen tekentje en staat dit bij de titel van het nieuwe hoofdstuk dan weet je vanuit welk perspectief we het lezen.

Het verhaal geeft kleine puzzelstukjes aan ons over het leven boven de wolken en wie daar allemaal wonen. Ook worden en kleine linkjes gelegd. Echter kan ik daar niet te diep op ingaan want dan geef ik een spoiler. Maar door deze kleine tease stukjes die ons gegeven zijn, zijn we wel enorm benieuwd geworden naar het volgende deel van deze serie. Want het avontuur in dit verhaal is dan wel ten einde, maar we hebben zo´n donkerbruin vermoeden dat Reefs ons nog met veel avonturen van deze tweeling gaat blij maken.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ramonaleest

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!