Advertentie

Het verhaal laat zich vlot lezen. Je leest over Marion, Rianne, Serge en hun zoon Danny en Christa en Fred die een lat-relatie hebben. Er wordt niet echt ingegaan op hoe de personages qua uiterlijk uitzien. Dus een echt beeld kan ik me niet van ze maken.

Wanneer Marion op een kerstdag bij Rianne en Serge thuis komt en verteld verliefd te zijn laten de andere vrienden Harro meteen toe in hun leven. Ik vind hoe snel het gaat wel een beetje onrealistisch. Prima dat je de vriend van je vriendin toe laat. Maar ik vind dat ze al vrij snel helemaal in to Harro zijn. Behalve Fred die zijn onderbuikgevoel niet stop gezet krijgt.
Ook Marion is wat te goed gelovig door na twee weken meteen te gaan samenwonen met Harro. Nu kan dit ook de situatie die Harro schetst met zich meebrengen. Maar in mijn optiek, gaat het allemaal wat te snel.

Harro beloofd gouden bergen. Bied Serge een nieuwe baan aan. Laat hem een contract tekenen. Hij brengt zijn verhaal heel goed. In het begin twijfelt Serge. Gaat zelfs met het contract langs een notaris. Maar alles lijkt te kloppen.
Harro nodigt iedereen uit op een van zijn schepen om een cruise te maken. Door wat financieringsprobleempjes vraagt hij de vriendengroep om andere mensen/vrienden/familie enthousiast te maken voor de cruise. Voor tweehonderd euro per persoon kunnen ze dan mee gaan op de cruise voor twee weken. De manier zoals Olga van der Meer Harro zijn verhaal laat doen vind ik goed. Je gaat hem echt geloven. Alles is onderbouwd, hij heeft over een antwoord op. Het is allemaal te mooi om waar te zijn.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. Het verhaal laat zich lekker vlot lezen. Het is mooi om te lezen hoe Rianne en Serge zich door hun moeilijke tijd heen worstelen.

Je merkt dat de groep vrienden ook na dit gebeuren allemaal nog hecht blijft. En dat ze zelfs voor Marion willen zorgen. Maar wat wil Marion? Zij is nog steeds heel erg gek op Harro en trapt in zijn praatjes. Komt dit nog goed? Blijft de vriendengroep bestaan? Ik ga hier niet verder op in, want dan vertel ik je meteen het einde van het verhaal ;).

Al met al een leuk boek met een waardevolle les. Geloof niet meteen alles wat iemand je voorschotelt. Geeft je onderbuik gevoel aan dat het niet klopt. Graag dieper, stel vragen totdat je duidelijkheid heb. Of haak af. Want soms zijn dingen gewoon weg te mooi om waar te zijn.

Reacties op: Goed verhaal!

3
Te mooi om waar te zijn - Olga van der Meer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker