Heerlijk romantisch verhaal
We lezen dit verhaal vanuit hoofdpersonage Flora. Ze had het zich allemaal zo anders voorgesteld, haar dertigste verjaardag in de cottage van haar moeder. Maar niets is minder waar, Flora heeft geen baan meer en haar vriend betrapt met een ander. Toch besluit ze naar de cottage te gaan. Haar eerst contact met Jake is niet de allerbeste. Hij moet haar uit het water vissen. Ze is dom geweest, maar door haar koppigheid wil ze dit niet graag te kennen geven.
Het is de bedoeling dat Flora een week blijft. Dus de chemie die zij voelt zodra Jake bij haar in de buurt is probeert ze zo min mogelijk te voeden. Het kan niet. En als het wel wat wordt is het niet meer als een vakantieliefde.
Alleen door verschillende omstandigheden groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe. En krijgen we ook een kijkje in het feit dat Jake haar ook wel ziet zitten. Maar dat weeïge gevoel dat hij heeft bij het zien van het naderende vertrek van Flora zorgt ervoor dat hij zijn afstand houdt.
Maar ja we weten allemaal, liefde houd je niet tegen. De twee krijgen nog genoeg obstakels om te overbruggen. Hun vriendschap groeit. En Flora voelt zich voor het eerst thuis bij de mensen de ze leert kennen bij het Kunstcafé.
Ik heb de voorgaande boeken in deze serie niet gelezen. Maar dat heeft de pret niet mogen drukken. Wat ik wel ondervonden heb is dat ik het zo’n heerlijk boek vond dat de voorgaande delen op mijn tbr komen!