Luchtig en leuk
Ik kende het eerdere werk van Marcel van Driel al, dus dook ik met veel verwachting in deze novelle. Zoals ik al verwachtte en hoopte, is het een leuk boek wat flitsend is geschreven. Omdat het onderwerp niet echt origineel is, verwachtte ik er wel meer van. Misschien wat plot twists, of een langere opbouw, want ik voelde niet zoveel bij de hoofdpersoon. Ook haalde het gevloek mij een beetje uit het verhaal, omdat ik dat niet bij het verhaal vond passen. Een echte gemiste kans - maar dat kan ook door de dikte te maken hebben - is dat ik niets meekrijg van de toevallige ontmoetingen. Onze hoofdpersoon is op de vlucht, dus ik was wel benieuwd in hoe omstanders dat meemaken. Wat denken zij als ze een meisje op blote voeten in paniek door de nacht zien lopen. Hoe beleven zij de ontmoetingen met haar? Voor mij zou dat wat meer gelaagdheid in het verhaal brengen. Maar misschien zou dat ook te veel zijn voor deze novelle. Al met al een lekker boek om in te duiken op een warme zomerdag. Binnen een dag uit, en dat is ook wel eens lekker.