Advertentie

Hier is het boek voor de lezer vanaf 9-10 jaar die zegt dat er geen leuke, spannende boeken zijn!
Het omslag is superaantrekkelijk voor de doelgroep. Het binnenwerk heeft een ruime bladspiegel en dezelfde vlotte frisse kleuren met de tot illustratie bewerkte foto’s. De tekst: een Cis Meijer. Je vergeet de tijd, je gaat even verzitten en leest in één adem door als je een zwarte geblindeerde bus ziet verdwijnen in een spookachtige donkere laan.

Wie zien die bus verdwijnen? Dat zijn de hoofdrolspelers Iza, Dunja en Raf in deze spannende thriller waarmee we kennis maken in ‘FF voorstellen’. Ze houden van dieren, voetballen, lachen, actie en hebben alle drie wel iets dat minder leuk is.
Iza heeft een dierbare hond Elvis. Zij kreeg haar vlak voor haar vader overleed. Als ze samen een potje voetballen en iets met chocola ondernemen, is Elvis ineens verdwenen, een bus rijdt snel weg. Wat nu? Twee fietsen. De achtervolging wordt ingezet. Helaas, de bus verdwijnt in een bos.

Raf weet van zijn buurman Viggo dat zijn hond ook spoorloos is verdwenen. Misschien weet hij meer. Viggo is uitvinder en heeft een handig nieuw vriendje, een drone-poppetje. Ze sparren over mogelijkheden. Raf maakt een compositietekening van Elvis en de busbestuurder: de littekenman. Ouders worden gebeld dat ze bij elkaar eten, maar in werkelijkheid gaan ze op onderzoek uit. Ze verspreiden de tekening, gaan naar het politiebureau, het asiel en een hondentrimsalon. Ze beseffen dat de tijd gaat dringen voor Elvis en misschien ook voor Bessie. Het wordt later, het wordt donker en spannender. Een naam valt, die te maken heeft met cosmetica en jong blijven. Wat is hier aan de hand? Dierproeven? Wat wordt er getest? Wie is die enge man? Waar is die bus gebleven na het hek met opschrift ‘begraafplaats De witte lelie’? Een verlaten landhuis? Kan de grappige slimme Ritsel hen helpen? Zijn ze op tijd?

Door een in spanning oplopende verhaallijn, een meeslepende schrijfstijl met humor en korte hoofdstukken, sla je als vanzelf de bladzijde om. In een paar woorden weet de auteur je met het leesvirus te besmetten. Verschillende onderwerpen komen aan bod: liefde voor dieren, familie, vriendschap, moderne technologie, logisch nadenken, dierproeven, samenwerken en meer. Je leeft mee met Iza die haar hond kwijt is, met Dunja die bang is en Raf die geen goede lezer is maar wel een goede speurder in dit meeslepende avontuur. Drie speurders, een vriendschap voor altijd, ‘Team 3!’ is hun naam, klaar voor een volgend avontuur!

Reacties op: de tijd vergeten door spannend lezen!

8
De geheime test - Cis Meijer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners