Advertentie

Een nieuwe Mees Kees. En echt wéér leuk. Stagiair Mees Kees weet van iedere les nog steeds een bijzondere gebeurtenis te maken met aandacht voor die ene leerling.

Tobias vertelt vanuit zijn gedachtespinsels de wetenswaardigheden uit zijn dynamische klas 6b die prettig aanwezig is in geluid en opmerkingen. Een groot verschil met de stille 6a-klas. De klas waarin Sam de husselaar volgens zijn moeder zou moeten zitten om goed te kunnen leren lezen.
Wie goed en mooi kan voorlezen mag meedoen aan de voorrondes voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Niet iedereen durft mee te doen. Niet iedereen kan het.
Tijdens de uitleg wordt er volop aan harmonicatekenen gedaan en gaat ook de muziekles door waarbij ‘balkonzitten’ natuurlijk het leukste is.
Sam wil wel voorlezen, hij houdt ervan en kan goed performen. Hoe moet dat dan met het husselen tijdens het ‘veerlozen’? Mees Kees krijgt een ingeving tijdens de rekenles, een idee wordt uitgevoerd en er wordt een proefgelezen. Maar helaas, alleen groep 7 en 8 mag aan de wedstrijd meedoen. Groep 6 gaat wel supporteren. Komt Sam nog op het podium?

Het verhaal zit vol herkenbare onderwerpen en met daarbij de woordspelingen die je spontaan in de lach doen schieten. De illustraties van Rick de Haas dragen daar zonder meer aan bij. Thema’s en voorvallen zijn o.a. verwerkt in: genieten van Dreus, de natte gymles, een feestje, het niet genieten op een politiemotor, een zieke hond, de aardrijkskundeklimles, een haas op een bowlingbaan, een origineel emoji-spandoek en het ruimtelijk-inzicht-rekenen.

Als je wilt weten waarom zes de lievelingsoplossing van Tobias is, pak dan ‘De husselrace’ op en lees dit vlotlezende heerlijke Mees Kees-deel. Of lees het voor, want voorlezen kan iedereen laat Sam overtuigend horen. Vooral als je een meester treft zoals Mees Kees die je vertrouwt en de juiste handleiding of begeleiding geeft!

Reacties op: Minsommen en lievelingsoplossing zes

4
De husselrace - Mirjam Oldenhave
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners