Advertentie

Dokter Vos met een ding om zijn nek. Ja, de Vos van ‘Vos is een boef’!

Maar wat is hij aan het doen? Hij hangt een bord op met ‘Dokter Voz maakt u beter’ en verwacht dat iedereen in het bos direct in zijn wachtkamer komt om zich door hem beter te laten maken.
Het wachten duurt lang en hij valt in slaap met dat ding om zijn hoofd. Als hij wakker wordt, is hij verbolgen dat nog steeds niemand zich heeft gemeld. Heeft hij schrijfles nodig? Gebeurt er dan niets bijzonders in het bos?

De beeldspraak van de sluwe vos die slim moet zijn, blijkt uit te komen. Hij heeft een plan. Doktertje Vos graaft stiekem een kuil, bedekt hem met takken en wacht op het eerste dier dat langskomt. Hij moet toch een verbandje kunnen aanleggen! Hij heeft zoveel zin in doktertje spelen. Echt waar, en waarom?
Maar dan valt het eerst langskomende grote dier er niet in! Hoe kan dat? Het nieuwsgierig aagje in de Vos komt om de hoek kijken. Hij onderzoekt, loopt heen en weer en dan komt boontje om zijn loontje, hij valt zelf in de kuil. Jammerend en zielig ploft hij op een stoel in zijn eigen wachtkamer. Au! Nee, niet pijn van Vos die in de verdrukking zit, maar een onverwachte gast met een geplet pootje die nú wel hulp nodig heeft.

Een geweldig prentenboek om voor te lezen. Hoe vaker je het doorbladert, hoe meer je de humor in de kleurige illustraties ziet. De tekst leest soepeltjes-goed als een Remmerts de Vries, fijn voor de woordenschat en met heerlijke humor. Het verhaal heeft een onverwachte, positieve wending en bevat een kort spannend moment.

Dit verhaal is op verschillende manieren in te zetten. De tekst en illustraties bevatten vele uitdrukkingen en gezegden. Er zijn verschillende thema’s te bedenken waaronder vanzelfsprekend ziek zijn en emoties, let maar op de snuituitdrukkingen van Vos. Door dit verhaal kun je leren om na te denken over oorzaak en gevolg, hoe je oplossingen bedenkt of hoe je je goed kunt voelen door nodig te zijn.

In dit verhaal met een moraal is Dokter Vos niet alleen sluw, hij is een vriend als hij zich nuttig kan maken en wordt gewaardeerd. Hij is een warme oppassende voorleesheld!
En dat ding rond zijn nek, zou dat nu een vrolijker kloppend hart laten horen?
Een prentenboek met zalig voorleesplezier en grappige details voor jong en oud vanaf ong. de kleuterleeftijd.

Reacties op: Vaak voorlezen!

6
Dokter Vos - Daan Remmerts de Vries
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners