Advertentie

Een nieuwe Kolletje is altijd feest! Maar geen feest zonder Dirk, toversokken en haar familie.
Natuurlijk komt Patrick Poeptoeter en het hondje van meneer De Jong ook weer langs.

De stad waarin Kolletje en Dirk wonen is jarig, zij is 750 jaar oud en dat vraagt om een groot middeleeuws feest. Eerst krijgt het duo uitleg van opa Snor hoe de stad is ontstaan. Opa vertelt over een ridder, een kasteel en hoe er steeds meer mensen kwamen wonen totdat het de stad is die ze nu kennen.

Kolletje en Dirk vinden het allemaal superinteressant, helemaal als ze horen dat er een heus ridderfeest wordt gehouden. Natuurlijk willen zij ook meedoen. Kolletje vraagt of zij ook ridder kan worden. Opa denkt van wel en mama zegt dat zij dan ‘ridderes’ is. Iedereen helpt mee om de voorkant van een kasteel te maken in het park. Iedereen heeft een taak en ook meneer De Jong en meneer Nelson komen helpen.

Op school gaat het natuurlijk ook over het ridderfeest, er komt zelfs een echte troubadour langs in bijzondere kleding! Iedereen mag vertellen hoe ze zich gaan verkleden en vragen stellen. Want bestaan draken echt of mag Youssouf een prinses zijn?
Kolletje bedenkt hoe haar riddertenue eruit moet zien: met zo’n mooie grote veer op haar helm. Maar waar haal je die vandaan? Spreek je toch even jouw toverspreuk ‘Katharine Orselia Laetitia’ uit! Op de feestdag zelf is Dirk ineens de dapperste van allemaal of komt dat door de speciale toversokken? Eén ding is wel zeker: het maakt niet uit of je koning of ridder bent, iedereen hoort erbij.

Een Kolletje & Dirk die uitstekend past bij het thema ‘En toen?’ van de Kinderboekenweek 2020. Tegelijkertijd is het een tijdloos verhaal over samenwerken, vrienden, diversiteit, familie, school en veel vrolijkheid en optimisme. De herkenbare elementen van vorige avonturen zijn ook in dit nieuwe verhaal aanwezig. Wat wel nieuw is en ontzettend leuk: een uitklapbaar kasteel!

Een Kolletje zonder de herkenbare en vrolijke illustraties van Natascha Stenvert zou geen Kolletje zijn. Ook deze keer zijn ze weer geweldig en van toegevoegde waarde aan de tekst voor de kinderen van de doelgroep.

Een heerlijk voorleesverhaal met humor, woordenschatuitbreiding en leerzame elementen dat vanzelfsprekend voor alle fans aan de rij Kolletje & Dirk-avonturen toegevoegd moet worden! Voor elke stoere prinses en lieve ridder vanaf 4 jaar. Zelf lezen vanaf 6 jaar.

Reacties op: Een (voor)leesfeest voor iedereen!

4
Het grote ridderfeest - Pieter Feller Natascha Stenvert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners