Advertentie

Een mag-dag, een lieg-je of een olifantenverrassing - welk verhaal je ook kiest, dit is een heerlijk verfrissend voorleesboek.

'Loek kent Ari van school en hij kent Jikke van op bezoek. Maar hij kent ze niet van samenwonen in een huis. En dat is wat ze hier gaan doen. Met zijn vieren in het witte huis met de groene luiken.'
Spullen uit twee huizen die een plaats moeten krijgen. Of niet. Een vissenkussen of een apendeken? Er worden keuzes gemaakt en een middenweg gevonden in veel. Nieuwe gewoonten en woorden ontstaan.
Loek brengt Tijger de cavia mee en Ari kat Kanarie. Ook zij moeten aan elkaar wennen en een plek vinden in dit nieuwe samengestelde gezin: een samengezin, een mooie vondst van Ari.

Loek is de denkende, kijkt de kat uit de boom. Hij moet denken aan mama die 'koningin van de wolken' is. De voortvarende Ari is het tegenovergestelde, ondernemend in de directe oplossing en uitspraken. Maar hoe langer de kleuters samenwonen en meer ze beleven, hoe hechter ze worden, voor elkaar opkomen en samen willen zijn: ze zijn een beetje-broer en beetje-zus van elkaar! Geweldig hoe een koffer bol-vol zit als Ari het weekend naar haar rappende vader gaat en daar iets letterlijk optekent. Je zou ervan uitgefloept raken.

Het omslag is schitterend, wat een sterk beeld van Jeska Verstegen. De illustraties doen er niet voor onder, zo passend mooi en leuk bij ieder verhaal van in totaal twee pagina's tekst. En de schutblad-illustratie mag worden ingelijst, inclusief brulmannetje! En ja de boot komt voorbij gevaren.

Diverse vragen en thema's komen aan bod in dit geweldige eigentijdse boek vol herkenbare, serieuze, grappige, ontroerende avonturen en situaties. Als je naar de bouwmarkt gaat denk je vast aan Loek of bij een draaideur aan Ari na het grinnikend (voor)lezen van deze aanrader. Neem mee op vakantie, gegarandeerd succes! Iedere avond één, stiekem twee.
vanaf 3/4 jaar en ook onderbouw basisschool.

Reacties op: Verfrissend heerlijk voorleesboek

9
Hier zijn Ari en Loek - Yvonne de Vries
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken