Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Grenzeloze heerlijke fantasie

rbbrleest 04 oktober 2021
De twee ondernemende Miro & Tesla zijn broer en zus. Een duo dat opdrachten en uitspraken behoorlijk letterlijk neemt.
In dit boek met lekker knallend omslag wordt door hun ouders gevraagd wat ze later willen worden. Ze weten het niet. Over nadenken kunnen ze alvast wel en sommige beroepen kunnen ze oefenen. Dan weten ze het zeker. Of niet. Ze mogen alles verzinnen. De denktank gaat aan.

Als lezer voel je op je klompen aan dat dit vindingrijke tweetal je heerlijke (voor)leesmomenten gaat bezorgen. Korte verhalen die in de herhaling weer leuk zijn om samen om te grinniken.

Als eerste gaan ze beroepenverzinner worden, uitvinder is de volgende en ook de brandweerman staat in het rijtje. Dat iets gigantisch uit de hand loopt is bijna vanzelfsprekend. De ouders doen ook zelf een duit in 't zakje, Milo & Tesla gaan daar graag in mee. Ze zitten vol in hun rol als ze modeontwerper zijn, maar bij edelsmid gaan ze totaal los. De volwassenen in hun omgeving spelen het spel ruimhartig mee, ofschoon het ook hen wel eens te dol wordt en ze huisarrest krijgen.

De grenzeloze fantasie is zeer goed terug te zien in de illustraties van Herma Starreveld. Het zwartwit met hardroze valt op. De humor erin sluit uitstekend aan op de tekst met veel dialoog en korte zinnen met nauwelijks bijvoeglijke naamwoorden. Toch zie je situaties direct aan je oog ontrollen. Bij het hardoplezen laat je de vaak genoemde namen vanzelf weg want je wilt dóór voorlezen.

Wie wil weten wat het beroep nestenbouwer of gedachtelezer is of hoe bejaardenverpleger door kinderen wordt uitgevoerd doet er goed aan om dit fantasierijke verhalenboek te lezen of voor te lezen. En kijk dan ook even naar al die grappige vogeltjes op de schutbladen die je afzonderlijk door het gehele boek tegenkomt. Intussen bedenk je je dat je duidelijk moet formuleren naar kinderen en overal een antwoord op moet hebben bij 'rommelaars'. Wat is het heerlijk om als kind volop je fantasie te gebruiken en dat je gewoon kan spelen. Kijk alleen al naar de fantastische illustratie voorop!

Voorlezen v.a. 6 jaar
Aanrader, niet alleen in de Kinderboekenweek.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van rbbrleest

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.