Een liefdevol, realistisch en met momenten een hilarisch en verrassend boek.
En wat dan liefde is
In Januari won ik een giveaway en mocht zelfs een boek kiezen dat nog niet was uitgekomen.
En wat dan liefde is van @Lis1988 wilde ik zoiezo hebben, dus werd deze voor mij gepreorderd door...
Inmiddels stond het boek dus alweer even in de kast en kon ik het niet meer weerstaan.
Tussen de boeken van voor 2025 door moest ik deze toch echt lezen. Toch bracht het enige twijfel met zich mee, want LHBTQ gerelateerde boeken zijn normaal gesproken niet perse de boeken die ik het liefst oppak. Maar hè Lisette heeft het gesvhreven, dus dat moet toch goedkomen? Die twijfels bleken al snel.ongegrond want....
Het is vakantie en het boek ging lekker mee naar Zandvoort waar ik, op het strand, in no time een heel eind vorderde in het verhaal van Rozemarijn. Ze is een feestbeest, houdt van casual en zoekt geen relatie.
Maar is dat wel echt wie of wat Rozemarijn is en wil?
De meeste van jullie kennen de boeken van Lis vast wel, maar voor degene die dat niet weten... ook dit boek zit vol hilarische momenten en uitspraken. Het is alsof je Lis werkelijk hoort praten als je dit boek leest. Hardop lachen op het strand met je neus in een boek kun je dan echt niet voorkomen.
Maar natuurlijk gaat het verhaal dieper dan alleen de humor en hilariteit. De zoektocht van Rozemarijn naar wat ze diep van binnen wil en vooral voelt.
Is ze altijd eerlijk geweest tegenover zichzelf of begreep ze al haar hele leven niets van zichzelf?
Lisette weet deze zoektocht zo mooi te omschrijven dat je eigenlijk bij alles ook een beeld kunt vormen,
Maar ook de gevoelens van vriendschap en liefde steeds beter gaat begrijpen inclusief de frustratie, de boosheid, twijfels en de onzekerheid. Daarnaast schuwt Lisette de spicy scènes in dit verhaal niet waardoor je mer Rozemarijn mee gaat op haar ontdekkingsreis.
In mijn stories vertelde ik al dat ik het boek had gelezen en had genoten van Rozemarijn, Magnus en Mindel, dus zo zie je maar: vooroordelen en twijfels moet je soms gewoon opzij schuiven!
Ik kan nu alleen nog zeggen:
Als jij zin hebt in een boek dat voelt alsof het om je heen gebeurt, vol toffe personages met echte gevoelens en heel veel humor en hilariteit,
Lees dit boek!