Boeiende serie
Soraya Lane weet altijd de perfecte sfeer neer te zetten, door haar schrijfstijl en kunst om personages levensecht neer te zetten. De twee verhaallijnen zijn beschreven in de tijdsgeest van het heden en vanuit het jaar 1950. De leesbeleving is daardoor prettig en zet je aan om door te lezen.
In de wereld van overgrootmoeder Amalie, dat zich afspeelt in Noorwegen en Londen rond 1950, is haar jeugdliefde ontmoeten en de onzekerheid die daarbij gepaard gaat goed beschreven.
Daar waar Charlotte, de kleindochter die het kistje heeft ontvangen, in deze tijd leeft en op zoek is naar een nieuwe toekomst. Een toekomst met mogelijk een nieuwe baan en het opnieuw aanhalen van familiebanden die verwaterd waren door haar leven in Londen.
Hoe mooi is het dat beide werelden samenkomen en de verbondenheid voelbaar is. Een hartverwarmend verhaal over (familie)liefde, het maken van keuzes en omgaan met tegenslagen.
Ondanks dat dit het zevende deel is van de serie 'de verloren dochters', blijft deze serie boeien. Ik ben benieuwd naar het laatste deel van deze serie, al is nog onbekend wanneer deze uitkomt.