Feelgood met diepgang en humor

Readingpetra Readingpetra
29 mrt 2026

Als je met je neus op de feiten wordt gedrukt dat het leven niet maakbaar is, dan pak je je bucketlist erbij en ga je je dromen achterna......

Anne West heeft met dit boek een verhaal neergezet dat je bewust maakt van het leven en de keuzes die je in je leven maakt. Dat deze afhankelijk zijn van jouw karakter, jouw verleden, maar ook of je moedig genoeg bent om jouw eigen leven na te jagen.

Er is een goede dorpse sfeer neergezet, waar de ons-kent-ons mentaliteit de boventoon voert. Dit brengt de setting helemaal tot leven.
Hoofdpersonen zijn herkenbaar en het lijkt alsof het je vrienden zijn en je ze al heel lang kent. De struggles van de hoofdpersonen zijn uitgebreid en duidelijk beschreven. Hun onzekerheid, laag zelfbeeld en hun relationele verleden maken dat je met ze meeleeft.
Het verhaal wordt verteld vanuit Millie, een onzeker en introverte vrouw, die haar leven om gaat gooien wanneer haar collega onverwacht komt te overlijden. Ook vertelt Bertram zijn verhaal, een man met relationele problemen die rust zoekt op de Veluwe en hier een stap terug doet in zijn carrière als regisseur.
Daar waar je normaal bij een feelgood boek aan het begin vaak al weet wie er aan het eind van het boek samen eindigen, blijft dat nu tot aan het eind onzeker. Dat kan ik erg waarderen aan dit boek.
Het geen zeker geen zoetsappig verhaal, maar brengt wel het kneuterige dorpsleven naar boven, de saamhorigheid en het neer willen zetten van een geweldig toneelstuk.
Doordat niet alles van een leien dakje gaat, is het toch ook een boek met humor.
De schrijfstijl is laagdrempelig en leest gemakkelijk, daardoor zit er vaart in het boek.
Een boek om lekker bij weg te dromen, te gniffelen om ongemakkelijke situaties en het meeleven met Millie, Olivier, Annabel, Bertram en anderen.

Meer recensies van Readingpetra