Weer eens wat anders...

Riannesboekenwereld 05 oktober 2025
Ik heb als vaste Verhalenfabriek-recensent Eindspel van Jené Mollenhorst gelezen. Aan het begin schrijft Juul dat dit een beklemmende, psychologische thriller over vertrouwen, manipulatie en een spel waarvan de regels steeds veranderen is. Wat een geweldig tussendoortje is dit! Bedankt Juul en Verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar!

Mollenhorst heeft het verhaal geschreven met als hoofdstukken de dag waarop het gebeurt. Er is een duidelijke chronologische volgorde aanwezig. Het verhaal wordt vlot, maar ook met details beschreven. Ik vond het een verfrissend thema, iemand die een boek schrijft en het plot van het verhaal eerst uitvoert. Ik zat van begin tot eind dit tussendoortje geboeid te lezen!

Iris is haar relatie en haar huis kwijt. Ze zoekt onderdak. Op haar werk in de zorg leert ze Charlotte Dubois kennen. Haar oma zit tijdelijk op een kortdurende opname afdeling en zal weer terug naar haar eigen huis gaan, maar wel zorg nodig hebben. Charlotte staat op het punt om voor haar werk een tijdje naar het buitenland te gaan en zoekt iemand voor de zorg van haar oma. Dan spreekt ze Iris en stelt ze voor dat Iris in het huis van Charlotte tijdelijk woont en tegelijk zorgt voor haar oma die een straat verder woont. Iris stemt hiermee in. Op een avond komt Iris iemand met een bivakmuts op tegen en wordt ze mishandeld. Iris krijgt medicijnen opgestuurd die ze niet nodig heeft. Oma lijkt in de war te zijn. Waar is Iris in verzeild geraakt?

Meer recensies van Riannesboekenwereld

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!