Wat een mooi initiatief voor Stichting Het vergeten kind!

Riannesboekenwereld 28 september 2025
Heel erg bedankt Zomer en Keuning dat ik uitgekozen werd voor een recensie-exemplaar van Gestrikt voor kerst van de Kerstbengels! Kerstbengels is een pseudoniem voor Anja Janssen, Chantal Classen, Denise Meijer, Isabelle Paz Soldan, Jacodine van de Velde, Jet Nijland, Karin de Graaff, Marjon Weerink, Mienke Fijen, Wendy Brokers en Wendy de Liefde. Wat een mooi initiatief dat de opbrengst van dit boek naar Stichting Het vergeten kind gaat!

Gestrikt voor kerst gaat over kleuterjuf Marloes die het jaarlijkse kerstfeest mag organiseren op de basisschool. Als ze denkt alles onder controle te hebben, zegt de een na de ander af vanwege ziekte. Wat nu? Haar broer schakelt zijn vriend Jake in voor de muzikale ondersteuning. Laat hij nou net totaal geen kerstfan zijn... Marloes zet hem in waar ze kan en hij is haar reddende engel. Maar dan lijkt het kerstfeest alsnog gedoemd te mislukken met alles wat er fout gaat...

Elk hoofdstuk is door een andere schrijfster van de Kerstbengels geschreven. Het is niet te merken dat het zo veel verschillende schrijfstijlen bij elkaar zijn, het is wel echt één verhaal geworden. Wat een super leuke kerstnovelle! Ik heb 10 jaar als kleuterjuf gewerkt en nu al een paar jaar leerkracht van groep 3. Het was allemaal zo herkenbaar! Het verhaal is goed neergezet, met een extra vleugje drama wat er zeker bij past. Het verhaal is vlot geschreven en met humor, daar houd ik van. Het verhaal wordt geschreven vanuit twee personages, Marloes en Jake, en gaat precies genoeg details diepte in voor wat kan bij een novelle. Ik heb echt genoten! Laat de kerst maar beginnen! Dus deze keer geen hartjes, maar kerstbomen... dit verhaal krijgt van mij

Meer recensies van Riannesboekenwereld

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!