Het verhaal van Cleopatra
Natasha Solomons heeft een hervertelling geschreven over het leven van Cleopatra, de legendarische koningin van Egypte die na de dood van haar vader wordt aangewezen als heerser van het land, samen met haar broer Ptolemeus. Maar, als je denkt dat jij een wat moeilijke band heb met jouw broers en/of zussen, nou dan spant Cleopatra letterlijk de kroon. Ze had er namelijk aardig wat en allemaal stonden ze haar en elkaar naar het leven. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Cleopatra, afgewisseld met de eerste persoonsvertelling vanuit Servilia, de vrouw van Julius Ceasar, die tevens Cleopatra het hof weet te maken. Wat in de context van het verhaal ook wel betekent dat de spanningen nog hoger stijgen binnen haar familie.
Het is een intrigerend verhaal wat je aandacht er goed bijhoudt en blijft boeien tot het einde. Wel merkte ik dat de vertelling vanuit de eerste persoon van met name Cleopatra ervoor zorgde dat je eigenlijk alleen maar haar gedachten leest. Je krijgt het verhaal dus eenzijdig, soms tweezijdig met Servilia, mee en vooral de eerste 60% van het boek is er bijna geen dialoog aanwezig in het verhaal. Dat vond ik persoonlijk jammer, want dialoog had het verhaal voor mij meer diepte gegeven.
Neemt niet weg dat ik heb genoten van deze geschiedenis die van zichzelf al mateloos interessant is, en ook als hervertelling werkt het goed. Dus, 4 dikke sterren.
Dank aan AmboAnthos Uitgeverij dat ik dit boek voor een eerlijke review mocht lezen.