De nieuwe Ian Flemming?

Ronald van Dalfsen Ronald van Dalfsen
14 mrt 2022

Als ik niet beter zou weten dan zou ik De Paarse Engel hebben bestempeld als een van de betere werken van Ian Flemming. In De Paarse Engel verhaalt Era Richmen over geheim agent Jim Matteos die na een spectaculaire uitbraak van een drugsbaron wordt ingezet en bejubelt, maar ook verguist en ingezet als pion door zowel zijn eigen organisatie als door hoge Amerikaanse politieke machten. Het boek handelt zowel over de drugswereld in Mexico en de V.S. als over corruptie binnen de gevestigde orde in datzelfde geografische gebied waarbij ik me heb afgevraagd of er iets van waarheid in de beschreven omgangsvormen zou kunnen schuilen. Ergens een beangstigende gedachte, maar tegelijkertijd een spannend gegeven zoals dat bedoeld kan zijn in de betere thriller. Het begint met een gevangenisuitbraak die mij de rillingen over het lijf deden lopen. Dat begin greep me bij de keel, maakte me boos en enigszins angstig (goede verhalen maken emoties los) en zorgde ervoor dat ik niet meer in staat was het boek weg te leggen. Ik ben absoluut nieuwsgierig naar meer werk van Era Richmen.

Meer recensies van Ronald van Dalfsen