Een vlot geschreven verhaal met een herkenbaar uitgangspunt

DaanR 03 maart 2024
Dit was een boek met een zeer herkenbare premisse: ‘wat als je een bepaalde keuze wel/niet had gemaakt?’. Dit is zeker iets wat we ons allemaal wel eens afvragen en door de ogen van Nora kan je haar probleem wel duidelijk voorstellen. Niet dat we allemaal rondlopen met een depressie en zelfmoord willen plegen natuurlijk, maar wel dat gevoel van in de sleur te zitten en of ons leven niet wat spannender had kunnen zijn.

De hoofstukken zijn erg kort en vlot geschreven wat er voor zorgt dat het verhaal lekker wegleest. Enig minpuntje is dat de alternatieve universa waar we ons in verplaatsen redelijk voorspelbaar zijn en vaak ook niet echt uitgewerkt zijn. Ik bleef hierdoor soms een beetje op mijn honger zitten maar langs de andere kant zorgde het snelle tempo er ook wel voor dat ik me nooit verveeld heb.

Dus alles bij elkaar zeker een aanrader voor zij die houden van een personage gedreven roman met een positieve boodschap over het leven.

Meer recensies van DaanR