Een verhaal met diepere lagen en humor
Een boek met een rode kater in de hoofdrol, de kater die Xandra cadeau kreeg.
Een cadeau wat voor Xandra levensreddend blijkt. Een kater die jaren met haar mee gaat in haar roerige leven, een leven langs hoogte- maar bovenal dieptepunten. De vraag is vooral hoe ga je hiermee om, hoe zoek je naar geluk en liefde, wat is belangrijk in het leven en hoe maak je de mooiste herinneringen.
Familie, vrienden, een burn-out, werk, depressie en studies komen allemaal in dit verhaal voorbij. Het zijn de vele lijnen in dit prachtige literaire debuut van Rox van der Helm. Een boek wat ik in 1,5 dag uit heb gelezen en geloof me dat gebeurd nooit. Dat zegt wat over de schrijfstijl van dit boek, een verhaal met een boodschap, een verhaal over geluk en liefde en bovenal een verhaal met enorm veel humor. Humor in de vorm van woordgrappen en vergelijkingen waarvan je je afvraagt hoe je erop komt.
Een verhaal dat raakt, bij blijft en vooral hoop biedt. Een knap geschreven debuutroman wat mijn inziens een filmregisseur moet lezen om te verfilmen.