De hoge kust
Fredrik is de enige uit zijn gezin die de ramp met de Estonia heeft overleefd, maar het verlies laat hem niet los. Het lichaam van zijn broer Niklas is nooit gevonden, en vijfentwintig jaar later is Fredrik er nog steeds van overtuigd dat zijn broer leeft. Die obsessie heeft diepe sporen in zijn mentale gezondheid achtergelaten.
Wanneer hij denkt dat een invloedrijke hotelmagnaat contact heeft gehad met Niklas, raakt Fredrik volledig in de ban van deze man. Het leidt tot een wanhopige achtervolging naar het eiland Ulvön. Een plek waar alles alleen maar verder uit de hand gaat lopen.
Door een gevaarlijke mix van alcohol en kalmeringsmiddelen belandt Fredrik in een verwarde, kwetsbare toestand. En als hij wakker wordt, blijkt er iemand te zijn vermoord en staat hij ineens bovenaan het lijstje verdachten.
Het is een vlot en goed geschreven verhaal, maar echt grote verrassingen blijven uit. De keuzes die politieagente Sofia maakt zijn soms wat apart, maar passen toch ook wel weer bij het verhaal. Het leest lekker weg en ik heb me zeker vermaakt, al is het niet het meest bijzondere boek binnen het genre.
Toch ben ik benieuwd genoeg om het volgende deel zeker op te pakken!
3,5
Toch ben ik benieuwd genoeg om het volgende deel zeker op te pakken!
3,5