je waant je in Italië

Sachako 19 februari 2026
Deze roman speelt zich af in Italië en brengt je onmiddellijk in een zomerse sfeer. Je waant je ook echt in het zuiderse land door de gedetailleerde beschrijving van de Italiaanse kunststeden. Het is een Italiaans familieverhaal waarin ook België aan bod komt. Uiteraard is het fictie, maar alles wat erin staat klopt wel. Galland heeft zich zelfs verdiept in het Italiaanse familie- en erfrecht.
Het boek bestaat uit vier delen met telkens korte hoofdstukken en dat vind ik erg fijn want dan kan je het boek gemakkelijk even wegleggen. Er komen af en toe Italiaanse zinnetjes en woorden in voor die op een vlotte manier vertaald worden. Ik vind het een prachtige cover en een goedgekozen titel. De subtitels geven ook duidelijk aan wat je te wachten staat.
Het boek leest als een trein dankzij de goed uitgewerkte personages, de liefde, de zomerse setting en het leuke plot. Enkel het laatste deel vond ik wat te snel gaan, er werden voor mij te grote sprongen gemaakt. “Aroma” gaat over keuzes maken, het is een verhaal van liefde en vriendschap

Meer recensies van Sachako