Prachtige roman

Sachako 19 februari 2026
De cover van het boek trok me onmiddellijk aan en op het einde merk je hoe goed deze gekozen is. De elementen die een belangrijke rol spelen in het boek, sieren de kaft: een wijnrank, de ooievaar en heel subtiel een brief.
Het boek bestaat uit 36 korte hoofdstukken wat ik altijd een voordeel vind. Zo kan je het makkelijk wegleggen en een volgende keer zonder probleem verder lezen. Dat was nu niet nodig want ik heb het bijna in één ruk uitgelezen!
Het levensverhaal van madame Bonheur speelt zich af in het verleden (vanaf september 1959) terwijl de zoektocht van Claire verloopt in de zomer van 2018. Toch lopen deze twee verhaallijnen heel mooi in elkaar over.
Astrid Habraken toont ons bovendien hoe groot de invloed van de godsdienst was in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Het zijn verhalen waar ik al van gehoord had, maar die ik niet verwachtte in dit boek.
Als echte wijn- en Frankrijkliefhebber heb ik genoten van Madame Bonheur. Het verhaal speelt zich af zowel in Parijs als in de wijngaarden van de Bordeauxstreek en Saint-Emilion, een regio waar ik nog nooit geweest ben, maar nu heel graag eens naartoe wil.
De schrijfster gebruikt een heel vlotte schrijfstijl waardoor je als het ware meegezogen wordt in het verhaal en steeds nieuwsgieriger wordt naar het verdere levensverhaal van madame Bonheur dat verrassend blijft tot op het einde.

Meer recensies van Sachako