Advertentie

De smaak van Texel staat tjokvol met mooie impressiefoto’s, aangename recepten, informatie over de plaatselijke ondernemers en interessante achtergrondinformatie over dit grootste Nederlandse Waddeneiland.

Twaalf jaar geleden verscheen al het boek De smaak van Texel op de markt. De makers van dit eerste exemplaar hebben nu samen met culinair schrijver Tanja van den Berge een volledig nieuwe uitvoering gemaakt. Tanja werkte eerder ook al mee aan het eveneens mooie kookboek; Zilt Zoet Zeeland.

Het resultaat van dit nieuwe culinaire boek over Texel en zijn bewoners is een waar pronkstuk. Alleen de cover is al oogstrelend mooi. De toch echt harde cover voelt in de hand zacht aan en kan toch wel tegen een stootje. Het boek kun je dan ook met een gerust hart open en bloot in de keuken neerleggen, wanneer je een van de recepten uit wilt gaan proberen. Maar ook als koffietafelboek zou De smaak van Texel zeker niet misstaan. Het is echt een juweeltje!

Bij het zien van de eerste bladzijden, vraagt het boek er gewoon om, om hem volledig door te bladeren. Al snel zal je merken dat je als het ware automatisch begint met lezen en je blijft hangen bij een van de mooie achtergrondverhalen over de dieren op Texel, de restaurants of een informatief stuk over de natuur. Aan ieder artikel is vermoedelijk veel liefde en aandacht gestoken. Dat is in elk geval wat de pagina’s stuk voor stuk uitstralen. Je krijgt direct zin een van de genoemde hotels te boeken die in het boek vermeld staan. Zodat je daar hoogstpersoonlijk bessen kunt gaan plukken, of om kokkels te zoeken en een heerlijke strandwandeling te maken. Om vervolgens je dag af te sluiten in een van de aangename restaurants die Texel rijk is.

Maar voordat het zo ver is kun je al een stukje Texel in huis halen door met een van de prettige recepten uit het boek aan de slag te gaan. Tussen de ingrediënten ontdek je al snel veel van de lokale producten die Texel rijk is. In Texel weten ze bijvoorbeeld wel raad met duindoorn. Ze maken er onder andere schepijs van, koffielikeur en een confituur voor op een chocoladetaart. Maar in het boek staan er ook meerdere recepten met lamsoor, sleedoornbessen, blauwmaanzaad en zeewier. Ook de teunisbloem is een van de opvallende ingrediënten. De smaak van Texel is een bron van inspiratie. Over onthaasten, werelds koken en genieten van wat de natuur ons te bieden heeft. Aanrader!

Reacties op: De smaak van Texel

1
De smaak van Texel - Tanja van den Berge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 29,95
E-book prijsvergelijker