Advertentie

Voor dit boek dook Sebastian Fitzek in de belevingswereld van een analfabeet. Milan Berg is een groot deel van zijn herinneringen kwijt, maar één ding is zeker, hij kan niet lezen. Wanneer hij op zijn fiets bij een stoplicht staat te wachten, stopt er een wagen naast hem. Achterin zit een bang meisje dat hem een briefje toont. Hoewel hij de tekst niet kan lezen, zeggen haar ogen hem genoeg; dit meisje is in levensgevaar. Hij besluit de auto te volgen, zonder enig besef wat hij hiermee overhoop haalt…

Sebastian Fitzek (1971) is een meester in het schrijven van psychologische thrillers. Zijn eerste thriller De therapie (2006) was direct een hit in Duitsland. Daarna schreef hij al meerdere succesvolle thrillers en het lijkt er sterk op dat hij met Het geschenk wederom een bestseller op zijn naam kan zetten.

Er is als lezer geen ontkomen aan, vanaf de eerste pagina word je in het verhaal gezogen. De auteur start het verhaal met een behoorlijk heftige scène, waarin hoofdpersonage Milan Berg zichzelf in een benauwende positie heeft gewerkt. De daarop volgende scènes zorgen direct voor verwarring. Is Milan onschuldig zoals hij zelf beweert of is hij juist de persoon waarvoor je moet vrezen?

“Hij was naakt en werd in tweeën gespleten. Het voelde niet alleen zo. Het gebeurde echt. Hier en nu in de oude gevangeniswasserij, op de tegelvloer, vlak naast de industriële droger. Milan hoorde zichzelf alleen maar onmenselijk grommen. Als zijn mond niet gekneveld was met een sok had hij de hele gevangenis bij elkaar geschreeuwd. Niet dat dat iets had uitgemaakt. Dit clubje had er flink voor betaald om deze nacht met de nieuweling alleen te worden gelaten.” – Sebastian Fitzek.

Deze psychologische actiethriller is filmisch geschreven en leest gemakkelijk weg. De vele plottwisten zorgen ervoor dat je als lezer geïntrigeerd door blijft lezen. De diverse personages zijn krachtig uitgewerkt en hun specifieke gedrag zorgt voor de nodige chaos. De symboliek rondom de boektitel is treffend, goed bedacht en uitgewerkt. Je krijgt als lezer geen tijd om even op adem te komen. Hoofdpersonage Milan Berg rolt van de ene ellende in de andere en jij kunt niet anders dan hem volgen. Sterk boek met veel verrassende elementen met personages en een pakkende verhaallijn die je na het sluiten van het boek nog lang zullen blijven achtervolgen.

Meer recensies lezen? Neem eens een kijkje op de blog indeboekenkast.com

Reacties op: Een verontrustend goede thriller

97
Het geschenk - Sebastian Fitzek
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners