Spannend verhaal met diepe gronden
Na elkaar jaren geleden uit het oog te zijn verloren vinden Laura en haar Roemeense jeugdvriendin Gabi elkaar via social media weer terug. Op uitnodiging van Gabi vertrekt Laura naar Roemenië om een trektocht te gaan maken van een paar dagen. Een kennis van Laura, Martine gaat op het laatste moment nog mee, min of meer opgedrongen door haar vriend Wessel.
Na een goed verlopen eerste dag, die behoorlijk pittig is voor Laura, gaat ze eerder dan de andere twee dames slapen. Als ze de volgende morgen wakker wordt is Gabi plotseling verdwenen, inclusief de mobiele telefoons en andere spullen van Laura en Martine. De twee dames besluiten om zelf de weg terug te gaan zoeken. In de loop van de dagen wordt steeds meer duidelijk hoe de verhoudingen liggen en komt de onderhuidse spanning tot een paar uitbarstingen.
Het verhaal is eenvoudig te lezen en te volgen. De spanning zit er duidelijk in. Op sommige momenten zakt die wat in om daarna weer vol aanwezig te zijn, Het plot zit goed in elkaar en het einde is onverwacht. Je blijft lezen omdat je steeds nieuwsgieriger wordt naar hoe het afloopt en hoe het nou in elkaar zit. Voor mij is dit boek 3,5 sterren waard.