Advertentie

Lichtval

60
Gelezen 64 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 16 Favoriet 0 Recensies 21
Thrillers & Spanning Artikelen 2 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

De verhoudingen binnen de acteursfamilie Lorenz staan onder zware druk sinds Ellis, de oudste dochter, twee jaar geleden is verongelukt. Wat is er precies gebeurd in de nacht dat ze van de vuurtoren viel? Nooit was Aline van plan nog eens voet te zetten op het Waddeneiland waar zich de ramp heeft voltrokken. Totdat ze gebeld wordt met de mededeling dat de familie heeft besloten de as van haar zus op Ameland te verstrooien. Met tegenzin keert Aline terug naar het vakantiehuis van haar ouders. De herinnering aan de gebeurtenissen die ze twee jaar lang heeft proberen te verdringen, komt met elke lichtbundel die de vuurtoren over het eiland laat gaan meer naar boven. Door welke herinneringen wordt haar andere zus Masha gekweld? En welke rol heeft haar broer Jules gespeeld?

Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
Laatste editie
09 maart 2010
ISBN
9789020416565 , 9789020410532 , 9789462538795
+

Boekinformatie wijzigen

Andere media

VN:

Door lezers

Thriller Café / Spanning op het eiland
15 juni 2018 21 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Linda Samplonius Auteur

Familiedrama op Ameland

door: Linda Samplonius 1 like
Lichtval is het derde boek van Nicolet Steemers. Eerder schreef de Nederlandse auteur Het hart en de moordkuil en Zachte heelmeesters.
De hoofdpersoon in Lichtval is Aline Lorentz. Ze is opgegroeid in een acteursfamilie. Haar ouders hebben een vakantiehuisje op Ameland waar ze regelmatig hun vrije...
Claar van Lieshout Boekverkoper

door: Claar van Lieshout 1 like
Wat het meest opvalt, is de eigentijdse schrijfwijze van Nicolet Steemers. Lichtval is een verhaal van nu, door de ogen van Aline ontrolt zich het drama met als climax de vreselijke dood van haar oudste zus Ellis.
Op de sterfdag van Ellis wil de familie haar as uitstrooien over zee. Het gezin van...

Lichtval

door: Saskia 1 like
We hebben even geduld moeten hebben, maar Lichtval is weer een geweldig geschreven boek van Nicolet! Het is spannend, realistisch en de personages zijn erg goed neergezet. Het leest als een trein en ik heb er echt van genoten! Zo lust ik er nog wel meer ;-)

Recensie Lichtval

door: Sanne de Bresser 1 like
Ik vond Lichtval wel een aardig boek. Je kunt je er prima een middag mee vermaken. Helaas heeft het weinig verrassende elementen en weet je het hele verhaal eigenlijk al welke kant het in gaat. Ik vond de keuze voor een acteursfamilie dan wel weer speciaal en interessant. Al met al een aardig...

Recensie Lichtval

door: Nolda Sta 1 like
Lichtval heb ik in één dag uitgelezen. Ik werd zó het verhaal ingezogen, dat ik nu op zoek ga naar meer boeken van deze boeiende schrijfster! Het psycholigische genre trekt me meer aan dan ik eerst dacht! Smaakt naar meer!

Recensie Lichtval

door: Sabine Mulder 1 like
Dit vond ik nou echt een heerlijk boek om te lezen. Heel spannend was het niet maar het las gewoon heerlijk weg en het was ook een verhaal waar ik maar in door wou lezen. Ik ben fan van Nicolet!

Recensie Lichtval

door: Ageeth 1 like
Ik heb van dit verhaal genoten !! Wat meer nog te zeggen ? Weinig,gewoon lezen !

Recensie Lichtval

door: Anita Poot-Knulst 1 like
Duidelijk weer een geval waarbij de aanduiding "Literaire thriller" geheel misplaatst is. Het is gewoon, een wel aardige roman waarbij je eigenlijk al heel snel weet hoe de vork in de steel zit. Het leest heel makkelijk en is leuk om je een middag mee te vermaken.

Recensie Lichtval

door: mem 1 like
Heb het boek sneller uitgelezen dan ik van plan was,maar eenmaal begonnen vond ik het moeilijk om te stoppen. Ik vond het niet voorspelbaar,het heden en verleden werd goed afgewisseld. Bizarre toneelfamilie,of misschien toch niet zo bizar?

Recensie Lichtval

door: jcdlwvr 1 like
Ik vond Lichtval zeer prettig om te lezen. Het verhaal en de personages zijn voldoende uitgewerkt en het heeft korte hoofdstukken, waardoor het leest als een trein. Echt spannend is het niet, maar ik vind de term literaire thriller sowieso vreemd . Het is gewoon een mooi geschreven roman met een...

Recensie Lichtval

door: Saskia Nobels 1 like
Een thriller is dit boek inderdaad niet maar het gebeurt wel meer dat er aan een boek een verkeerd labeltje word geplakt. Maakt helemaal niet uit in dit geval want dit was een heerlijk boek om te lezen. Als je eenmaal begint zit je zo middenin de verstoorde familieverhoudingen. Heel mooi uitgewerkt...

Recensie Lichtval

door: Sonja Star-de Vries 1 like
Een lekker tussendoortje waar ik eerlijk gezegd wel iets meer van had verwacht. Nicolet schrijft zoals altijd weer heel vlot en het verhaal leest prettig maar ik vond het meer een roman dan een literaire thriller omdat ik toch wat spanning miste.

Recensie Lichtval

door: Annemieke Roolvink 1 like
Leuk boek, goed voor een regenachtige zondagmiddag. Ik vond het geen thriller, weinig spannend maar gewoon leuk geschreven!

Recensie Lichtval

door: Mieke Piersma 1 like
Een prachtige thriller met goed uitgewerkte personages van de drie zussen. Jaloezie en rivaliteit zijn een belangrijk onderdeel van dit boek, wel heel levensecht beschreven. Ik heb van dit boek genoten en smaakt naar meer !!

Recensie Lichtval

door: Ans Arts 1 like
Lichtval speelt af op Ameland,twee jaar terug is de oudste dochter van acteursfamilie Lorenz verongelukt,was het opzet of een ongeluk? Aline ,die na de dood van haar zus nooit meer was teruggegaan naar het eiland, gaat er toch weer heen als de familie op de sterfdag van haar zus de as uit wil...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook