ik mocht clare, samen met @manon_neke en @dutchbookdragon, een paar weken geleden ontmoeten en vragen stellen. wat een geweldige vrouw is het! ik had nog niet eerder een boek van haar gelezen dus ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten, maar wauw! dit boek was zó spannend!

het verhaal speelt zich af rondom een fictief meer wat op de grens van wales en engeland ligt. aan de engelse kant staan er vijf lodges in het resort the shore. aan de welshe kant ligt er een dorpje. tijdens de nieuwjaarsduik in het meer word er een lichaam gevonden. het is rhys lloyd, de eigenaar van the shore en lodge nummer 5. rhys komt oorspronkelijk uit wales, maar is een beroemde zanger geworden. de eigenaren van de lodges en de inwoners van het dorp liggen elkaar niet zo en niks is wat het lijkt. wat is er daadwerkelijk gebeurd in de nacht van oud & nieuw? en wat heeft rechercheur ffion morgan te verbergen?

ik moest eventjes in het verhaal komen, maar als je er eenmaal in zit: noooou dan wil je gewoon niet meer stoppen! de hoofdstukken zijn kort, worden vanaf verschillende perspectieven verteld en verspringt steeds in de tijdlijn. dat maakt deze thriller nóg spannender. iedereen had een motief of reden, en letterlijk tot op één van de laatste bladzijdes wist ik niet wie het écht had gedaan. en dan heb ik het nog niet eens over de plotwendingen gehad. want die zag ik totaal niet aankomen.

clare is een geweldige storyteller en schrijfster! dit boek zou écht perfect zijn voor een tv serie of film. ik kan dit boek dus zeker ook aan raden als je niet vaak thrillers of crime leest.

rating: 4⭐️

bedankt @uitgeverijdefontein voor het recensie-exemplaar en de uitnodiging om clare te ontmoeten!

Reacties op: geweldige thriller voor de feestdagen

10
Het laatste feest - Clare Mackintosh
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken