Nutteloze infodump, teveel uitleg en duizenden keren het woord 'mijn'.
Van Da Costa's eerste boek Al het blauw van de hemel heb ik genoten dus was ik zeer benieuwd naar haar tweede boek.
Dat bleek een fikse tegenvaller te zijn. In het begin zit er nog wat vaart in het verhaal maar het verandert daarna in saai gekabbel.
Wat ik ontzettend storend vond is dat het bezittelijk voornaamwoord 'mijn' akelig vaak voorkomt. Ik zal proberen uit te leggen wat ik hiermee bedoel. Amande woont alleen in een huisje en heeft het constant over mijn keuken, mijn bed, mijn theepot, mijn bank, mijn aanrecht, mijn badkamer, mijn messenlade en ga zo maar door. Dat woordje 'mijn' had in de meeste gevallen vervangen kunnen worden door de 3 lidwoorden de, het, een.
Wie van jullie zegt nou in je eigen huis: 'ik ga naar mijn badkamer' of 'ik pak mijn koffiebeker van mijn tafel in mijn keuken' of 'ik ga zitten op mijn bank'?
Ik in ieder geval niet, ik ga naar de badkamer want ik heb er maar een. Ik ga naar de keuken en pak de theepot van het aanrecht.
Nog zo'n draak van een zin. Amande krijgt haar nichtje, een baby te logeren. Wat zegt de moeder van die baby over het in badje doen?
'Je wordt hoe dan ook nat, soms doe ik maar meteen mijn badpak aan.'
Welke moeder trekt een badpak aan als ze haar baby in bad doet?
Ligt het aan de auteur, vertaling, de uitgeverij of de eindredacteur?
Hoe of wat dan ook, dit boek is bijzonder slecht geschreven en de lezer wordt onderschat.
Jammer dat Hebban alleen een tiplijst heeft en geen floplijst.
'Je wordt hoe dan ook nat, soms doe ik maar meteen mijn badpak aan.'
Welke moeder trekt een badpak aan als ze haar baby in bad doet?
Ligt het aan de auteur, vertaling, de uitgeverij of de eindredacteur?
Jammer dat Hebban alleen een tiplijst heeft en geen floplijst.