Wat een avonturen!

sillycool 12 maart 2021
Wauw, wat een avontuur beleeft de ondernemende Cruz, eigenlijk zijn het meerdere avonturen.
Zo gaat hij een nieuwe avontuurlijke opleiding starten, maakt nieuwe vrienden, en zijn overleden moeder heeft een geheim wat moet worden ontrafeld en dan zitten er ook nog een aantal mensen achter Cruz aan.
Dus er is genoeg te beleven. Maar naast alle avonturen is het ook fijn om te lezen hoe het Cruz vergaat om nieuwe vrienden te maken en contact te houden met zijn vriendin in Hawaï. En Cruz heeft een goede band met zijn vader en zijn tante. In het verhaal zitten ook technische uitvindingen verwerkt, die (wie weet) misschien in de toekomst wel mogelijk kunnen worden. Eerst dacht ik dat die uitvinden en gadgets wel heel ver van ons af stonden, maar achterin het boek zijn een aantal bladzijdes met informatie van wetenschappers en hun project. En dan blijkt dat de basis van die technische projecten al bestaan en in het verhaal verder zijn uitgewerkt.
In het begin van het verhaal kwamen er wel veel uitvindingen langs, wat storend was, want het zijn vaak ook best lastige woorden en je moet het even allemaal in je op nemen. Verderop zijn de gadgets meer in het verhaal verwerkt, veel prettiger, net zoals de natuurwetenswaardigheden.
Ik lees het verhaal voor aan mijn kinderen, want het is nog lastig om dit boek zelf te lezen wegens moeilijke engelse woorden en ook sommige namen zijn lastig uit te spreken. Mijn kinderen en ook ik hebben genoten van het verhaal. En soms tijdens het spelen beleven ze ook avonturen net zoals Cruz en zijn vrienden. Dus op naar deel 2.

Meer recensies van sillycool