Verborgen verleden
Superleuk om deel te mogen nemen aan de lezersjury van de Hebban Thrillerprijs 2026. De vergeten spion was één van de drie boeken die ik mocht lezen.
Meteen in het eerste hoofdstuk wordt je nieuwsgierigheid al getriggerd door een man die een kunstbeen tijdens een repair-club op tafel gooit en vervolgens chaos veroorzaakt en een collega verdwijnt. Wie is die man en waar is Alisja gebleven? Een mysterie om op te lossen, waarbij steeds een stukje van de puzzel duidelijker wordt.
Ik houd er van als een schrijver tussen heden en verleden heen en weer springt. Zo krijg je steeds een beter beeld van de hoofdpersoon. Niets is wat het in eerste instantie lijkt. Je krijgt een goed beeld van de situatie waar John zich in bevindt en waarom hij bepaalde keuzes in het verleden heeft gemaakt. De geheimen die hij al die jaren heeft bewaard en nu tot de ontvoering van een Alisja hebben geleid. De schrijftstijl is prettig. Duidelijke zinnen, goede opbouw. De spanning wordt opgevoerd, waardoor ik het boek niet kon wegleggen. Een aanrader. De andere twee boeken uit De Repair-club serie ga ik ook zeker lezen.