Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Charles den Tex Auteur

Hebban-auteur


274 lezers volgen deze auteur

Charles den Tex

Artikelen 37 Newsroom 12 Spots 9

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, doceerde Engels in Parijs, en keerde in 1980 terug naar Nederland, waar hij zich vestigde als reclametekstschrijver en later als communicatie- en managementadviseur. Den Tex publiceerde dertien thrillers, waarvan er acht genomineerd werden voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek. De meest recente nominatie was voor De vriend (2012). Hij won de Gouden Strop drie keer, voor het eerst met zijn vijfde thriller Schijn van kans (2002). Daarna met De macht van meneer Miller (2006) en de opvolger daarvan, CEL (2008). CEL stond ook op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs. Hij werd drie keer genomineerd voor de Crimezone Award voor beste Nederlandstalige thriller. Hij won deze publieksprijs in 2011 voor De vriend. Zijn boeken worden in de pers vergeleken met die van John Grisham, Michael Crichton en Michael Ridpath. De boeken van Charles den Tex verschenen ook in Frankrijk, Duitsland, Italië en Turkije.

Nieuwste boek

Door lezers

De Luisterboekhoek / Jeanet luisterde: Trauma van Charles den Tex
05 augustus 2023 4 reacties
Thriller Café / Series & trilogieën uit Nederland
22 februari 2021 31 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Charles den Tex