Authentiek
Een bijzonder reparatieverzoek in het Repair Café; een kunstbeen. De man zegt dat zijn knie kapot is. Elke dag heeft hij verschrikkelijke pijn. John Antink, ex-chef van de geheime dienst, kijkt naar het been, maar ziet niets vreemds. De man geeft John de schuld, maar John weet niet wat de man bedoelt. Dan volgt er een explosie.
Iedereen lijkt ongedeerd, maar waar is zijn collega Alisja gebleven? John moet in zijn verleden duiken om te achterhalen wie de man is met het kunstbeen en waar Alisja verblijft. Maar de duik in het verleden betekent ook dat er offers gebracht moeten worden.
De vergeten spion is het derde deel van de serie De repair club. Hoewel het onderdeel is van een serie, kan je hem prima los lezen. Maar de andere delen zijn ook zeker aanraders en de moeite waard om te lezen. Het boek heeft verschillende verhaallijnen en perspectieven. De hoofdstukken zijn niet al te lang, wat de leesbaarheid en spanning verhoogt. Charles den Tex leeft al wat langer op deze planeet dan mij, en dat is mede te merken aan de feiten die hij heeft verweven met fictie. Lang vergeten gebeurtenissen heeft Charles afgestoft, wat het verhaal wat extra’s geeft. Het verhoogt de authenticiteit en daarnaast leer je iets over de geschiedenis.
Mede door de kortere hoofdstukken weet Charles je aandacht vast te houden. Daarnaast zijn er de geheimen die lange tijd verborgen blijven. Waar is Alisja gebleven en wat heeft de man met het kunstbeen te maken met John? Wel rezen er bij mij vragen op bij sommige gedeeltes van het verhaal, die voor mij de geloofwaardigheid wel iets te niet deden. Ook voelde ik geen klik met de personages. Dit komt door het gebruikte perspectief maar ook door de setting van het boek, waar ik in deel twee geen last had. Maar ondanks deze puntjes heb ik er wel van genoten. Ik vind de manier van schrijven en vertellen uniek en kijk dan ook zeker uit naar een volgend boek van Charles.
3.5 ster
3.5 ster