Beter dan De Zeven Zussen. Voor liefhebbers van historische en mysterieuze familieverhalen.
Schotland, 1931. De rijke Charles Blackmore laat op Rubha Clachan, Skara, een nieuw huis bouwen voor zijn vrouw en vier dochters. Alleen het uitzicht wordt verpest door vier grote stenen, die Charles laat neerhalen. Al snel komt er een einde aan het gelukkige leven dat hij kent. Hij verliest zijn vrouw en zijn fortuin, waardoor zijn dochters genoodzaakt zijn om actie te ondernemen. Iris is de eerste die vertrekt, met een opalen ring die ze van haar moeder heeft gekregen.
Heden. Roz Chatton verhuist naar Londen, en ziet daar een schilderij met vier stenen. De oude ring die ze draagt lijkt te reageren op het schilderij.
Ik was in eerste instatie een beetje sceptisch, want op het boek staat als ondertitel Vier zussen. Daarnaast wordt er ook verwezen naar de populaire De Zeven Zussen-serie. Ik was eigenlijk een beetje bang dat het er veel op zou lijken. Maar ik kan zeggen dat die angst ongegrond was, en ik durf te zeggen dat ik dit beter vond dan die beroemde reeks. Daarbij kan ik zeggen dat de auteur deze boeken nog nooit heeft gelezen.
Eleanor heeft mij betoverd vanaf de eerste bladzijde. De proloog is mysterieus en ontroerend, waarmee je in het verhaal wordt ingetrokken. Of eigenlijk op Rubha Clachan, die door de gedetailleerde en magische beschrijvingen tot leven is gebracht. Met daarnaast de setting van het Londen van nu. De manier waarop heden en verleden werden samengevoegd was magisch, maar voelde toch heel natuurlijk. Dat geldt ook voor de personages, die periodes van vreugde, verdriet en liefde hebben meegemaakt.