Avontuurlijk, leerzaam en grappig!

Readingwithmissmir Readingwithmissmir
20 mrt 2026

De twaalfjarige Ruby, dochter van de beroemde Robinson Crusoe, droomt ervan om in de voetsporen van haar vader te treden. Ze wil overleven op een eiland. Dus verstopt ze zich aan boord van een schip, waarna ze terechtkomt op een onbewoond eiland. Ruby komt er snel achter dat het helemaal niet zo leuk is om alleen te moeten leven. Het is moeilijk en eenzaam. Het is allemaal niet zoals Ruby had gehoopt, en dan doet ze een schokkende ontdekking…

Kevin Hassing mocht een tijdje leven als Robinson Crusoe, de bekende zeeman die overleefde op een onbewoond eiland. Tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson bedacht Kevin een nieuwe serie: Ruby Crusoe. De serie is dan ook gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Dat merk je in de beschrijving van de omgeving en het gevoel dat Ruby na verloop van tijd krijgt.

Daarnaast merk je hoeveel passie in het boek zit. Ik begrijp helemaal waarom Kevin al zoveel prijzen heeft gewonnen met zijn boeken. Dat komt door een combinatie van dingen. Er zitten hele leuke woordgrappen in, die bij jong en oud voor een lach zorgen. Maar het bevat ook levenslessen waar iedereen nog wat van kan leren.

“Echt slimme mensen maken fouten. Fouten waar ze van leren. Domme mensen proberen niks.”

En tot slot hebben we nog de verhaallijn vol avonturen en verrassingen. Het enige nadeel is dat het boek zo uit was en dat we op deel twee en drie nog even moeten wachten.

Avontuurlijk, leerzaam en grappig!

Meer recensies van Readingwithmissmir