Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

‘Rewitched’ is een cosy fantasy die zorgt voor een glimlach op je gezicht.

Readingwithmissmir 04 januari 2026
Belladonna Blackthorn is op het eerste gezicht een gewone jonge vrouw, maar ze bezit magische krachten, waar ze niets mee doet. Magie zit voor haar in de verhalen van boeken en ze is blij met haar werk in haar geliefde Lunar Books, hoewel dat ook de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

Tot ze een brief ontvangt waarin ze wordt opgeroepen om een test te doorstaan. Waarna besloten wordt of Bella haar magie mag behouden. Bella heeft maar kort de tijd om zich te bewijzen, terwijl iets haar probeert tegen te werken. Samen met haar mentor en haar irritante (maar knappe) beschermer maakt Bella zich klaar voor de test.

We maken kennis met Belladonna, ook wel Bella genoemd. We krijgen een goed beeld van haar leven en karakter. Het is een rustig leventje, waarin eigenlijk niks gebeurt. Bella zelf is ook niet opzienbarend, ze is introvert en komt niet voor zichzelf op. Als lezer denk je vaak: ‘Kom op, meid! Dit hoef je niet te accepteren.’ Maar als je zelf in zo’n situatie zou zitten, zou je waarschijnlijk compleet anders reageren. Daardoor is Bella herkenbaar.

Net als Bella is het verhaal ook wat introvert. Het is rustig, het kabbelt rustig voort. Toch blijft het aandacht trekken en geeft het je een warm gevoel, net als de cover en de prachtige edges. Je zou het een cosy fantasy kunnen noemen, waarbij ook de romance niet vergeten wordt. Naar het einde toe komt er meer spanning in het verhaal en gaat ook je leessnelheid omhoog. Je wilt weten wie Bella tegenwerkt, wat tot een mooie en spannende ontknoping leidt.

‘Rewitched’ is een cosy fantasy die zorgt voor een glimlach op je gezicht.

Meer recensies van Readingwithmissmir

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.