'Lieve Debbie' is een heerlijk vermakelijke thriller met een fijne plottwist.
Debbie Mullen is een moderne huisvrouw. Ze is getrouwd en samen hebben ze twee tienerdochters. Daarnaast zorgt ze ervoor dat alles in het huishouden op rolletjes loopt en geeft ze advies via haar column Lieve Debbie, waarin ze vragen van vrouwen behandelt die worstelen met hun relatie. Ze geeft hun tips over wat ze kunnen doen als ze worden vernederd of mishandeld.
Maar dan veranderen er dingen. Haar puberdochters en haar man doen raar en Debbie wordt ontslagen. Dan besluit ze dat het tijd is om voor zichzelf op te komen.
Freida McFadden is een naam die de meeste thrillerlezers wel kennen. Inmiddels heeft ze al heel veel boeken uitgebracht die mateloos populair zijn. Maar toch had ik er nog geen één gelezen. Ik was dan ook erg benieuwd waarom lezers zo gek zijn op haar boeken, en natuurlijk of ik dat ook zou worden.
We maken kennis met Debbie. Haar familie wordt geschetst en ook de verstandhouding met haar buren wordt meteen duidelijk. Je krijgt een beeld van wie zij is en hoe haar leven in elkaar steekt. Het is wat traag, maar hierdoor leer je Debbie en haar familie wat beter kennen. Je begint sympathie en begrip voor Debbie te voelen, en dat is precies de kracht van McFadden.
Het tempo neemt toe en dat komt niet alleen door de schrijfstijl, maar ook door de verhaallijn. Omdat een deel in mysterie is gehuld, ben je tijdens het lezen continu aan het puzzelen. De andere optie is om door te lezen, op zoek naar een nieuwe aanwijzing. Denk je te snappen hoe alles in elkaar zit, blijkt het toch anders te zijn.
'Lieve Debbie' is een heerlijk vermakelijke thriller met een fijne plottwist.