Winnaar Hebban Thrillerprijs
Ik heb enorm genoten van Val. Deze thriller greep mij bij de lurven en liet mij niet meer los. Na het lezen wil je maar een ding, meer lezen van Toni Coppers. De hoofdpersonen van Val zijn oud politieman en privedetective Alex Berger en verbingingsofficier van interpol Sari Cavani. Beide zeer aansprekende karakters. Net als hun gezamelijke vriend, Eric Machiels, eigenaar van boekhandel Kafka. Allemaal hebben ze het nodige verdriet uit het verleden en vinden troost bij elkaar. Toni Coppers weet dat zo in het boek te verwerken dat het nergens vervelend is, maar de karakters daardoor juist nog meer gaan leven. Ook de moordploeg, die in dit boek geintroduceerd wordt, is denk ik een blijvertje. Een leuk idee om verschillende gewone mensen, met verschillende beroepen en achtergronden te betrekken in vastgelopen onderzoeken. Daar zitten nog veel meer verhalen in verwacht ik. De schrijfstijl van Coppers is plezierig en vlot en soms ook echt mooi van taal. Je merkt aan alles in dit boek dat het geschreven is door een zeer ervaren auteur. Een heerlijk boek en een schrijver die een groter lezerspubliek in Nederland mag vinden! Meer dan terecht de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2021!