Advertentie


Dit boek leest zowel als een historische als een peroonlijke roman.
Je wordt vanaf de eerste pagina meegesleurd in een reis die ogenschijnlijk traag verloopt, maar door de permanente suspense toch goed vaart houdt.

Meerdere verhaallijnen worden zorgvuldig naast elkaar opgebouwd om gedurende het boek steeds duidelijker met elkaar vervlochten te worden.
Je krijgt als lezer volop de gelegenheid te kruipen in de belevingswereld van de verschillende personages. Niet alleen die van de hoofdpersoon Eva, maar ook van de andere (hoofd)personages. Het boek voldoet daardoor aan één van de belangrijkste eigenschappen die het lezen van boeken naar mijn mening moet hebben , namelijk het trainen en bevorderen van het inlevingsvermogen van ieder individu in een ander wezen èn tijd.

Het verhaal betreft een mooie reis door een bijna Patagonisch landschap van Fuerteventura, één van de vulkanische eilanden van de Canarische groep. Schijnbaar dor en levenloos, en toch broeit er altijd iets onder de oppervlakte van vulkanen, dat blijkt ook hier weer.
Eva is op zoek naar antwoorden en processen die haar eigen leven en dat van anderen blokkeren. Gedreven door een diep innerlijk verlangen en onbewuste zekerheid dat die daar op het eiland te vinden zullen zijn in een mysterieuze Villa die daar ook daadwerkelijk staat en jaarlijks vele toeristen trekt. Zo mixt de schrijver fictie en werkelijkheid door elkaar zonder dat laatste geweld aan te doen. Eerder werpt ze daar enig licht op , zonder al te drastische conclusies te trekken
Tegelijk reis je door de tijd met een ander hoofdpersoon die na vele omzwervingen , nog voor WO 2 op Fuerteventura neerstrijkt. Deze man, Gustav Winter , een vanuit Argentië komende Duitser en een zeer gedreven en intelligente ingenieur, bouwt een totaal nieuw leven op in het net vooroorlogse en legt zo de basis voor het verhaal en de geschiedenis van het eiland. Ook hier loopt de fictie dwars door de werkelijkheid, waardoor de geschiedenis van zwart wit , als het ware in kleur verandert. Je beleeft een tijd waar je zelf niet in geleefd hebt. Je beleeft een leven wat je zelf niet geleefd hebt.
Levens die verbonden zijn met levens in een andere tijd, waardoor je meegezogen wordt als ware het een mui in de branding ervan en je geen andere keus hebt dan je mee te laten drijven naar het prachtige verstilde einde van dit indrukwekkende boek.

Reacties op: Een boek wat je meeneemt...

8
Villa Winter - Janneke Van Oorschot
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners