Toffe thriller met bovennatuurlijke elemenenten

Sooz 19 november 2025
"Welkom in onze duisternis" is een thriller met bovennatuurlijke elemenenten, die vertelt over Grace en Calista. Zij hebben beide bijzondere gaven. En dan komt het moment dat Calista wordt ontvoerd. Waarom? Wat heeft dit met Grace te maken?

Het verhaal komt rustig op gang. In het begin tot halverwege het boek, dacht ik: "Waar blijft de spanning nou?" Maar nu ik de ontknoping gelezen heb, vind ik het eigenlijk perfect zoals het verhaal geschreven is.
Naarmate het verhaal naar het einde raakt, voel je de spanning onderhuids steeds meer snijden en snijden. Het wordt grimmiger en paranormaler...

Het verhaal wordt vertelt vanuit Calista, Sven, Inspecteur Morris en Grace. Je krijgt steeds wat meer te weten over deze personen en dit draagt daarom ook goed bij aan de spanningsopbouw! Alle verhaallijnen lopen op een prettige manier in elkaar over.

Elke heeft een beeldende schrijfwijze, waarbij je ook duidelijk de emoties meekrijgt van de personages en de sfeer van het moment.

Dit is het tweede boek dat ik lees van Elke, dus de Belgische woorden of schrijfwijze is mij niet onbekend. Dat heeft nog steeds een bepaalde charme (en ik moet bekennen: soms is het zelfs veel warmer en mooier dan het Nederlands!)

Een paar mooie sfeermomentjes:
>> "Het klamme gevoel, als een onuitgesproken waarschuwing, bracht een fysieke dimensie van angst en onzekerheid, en al haar zinnen stonden nog meer op scherp.

>> "Een koude rilling gleed over haar ruggengraat toen ze een fluistering in de duisternis hoorde, een zacht gefluister dat geen woorden vormde, maar desalniettemin de rillingen gaf.

Meer recensies van Sooz